THAISE KOKOSSOEP MET RIVIERKREEFTJES

‘Ik rust in mijzelve. En dat mijzelve, allerdiepste en allerrijkste in mij waarin ik rust, dat noem ik God.’
Etty Hillesum Nederlands dagboekschrijfster en mystica (Middelburg 1914 – Auschwitz, 1943).
In 1981 verscheen een bloemlezing uit haar dagboeken Het verstoorde leven.

De laatste jaren worden onze binnenwateren overspoeld door Amerikaanse rivierkreeftjes. Rivierkreeftjes kun je eten, ook die uit de grachten.

Ik kocht ze bij de visboer om deze geurige, simpele en snel te bereiden soep te vervolmaken.

Ingrediënten

2 eetlepels groene curry pasta

8 deciliter kokosmelk

4 deciliter kippen- of vis- of groentebouillon of een combinatie

1 stengel citroengras

1 limoen

200 gram rivierkreeftjes

 

 

Bereiding

  • Verhit de curry al roerend ongeveer 1 minuut.
  • Schenk al roerend eerst de kokosmelk erbij en dan de warme bouillon.
  • Kneus het citroengras, leg er een knoop in en voeg dan toe aan de soep.
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
  • Snijd 4 hele dunne plakjes uit de limoen.
  • Knijp de rest van de limoen boven de soep uit.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met rivierkreeftjes en een plakje limoe