Nieuws

Schrijfcafé 
Als vervolg op de enthousiaste reacties op het 1e Schrijfcafé in september organiseer ik het volgende Schrijfcafé op woensdag 13 oktober a.s. van 09.00 – 11.00 uur in Café L.O.F.T. aan het Pomonaplein in Den Haag
 
Samen schrijven verbindt en inspireert. Eens per maand samen schrijven via eenvoudige opdrachten houdt de pen in beweging.
 
Is je interesse gewekt, meld je dan vóór a.s. dinsdag 12 oktober aan via soepteksten@xs4all.nl, of door mij te bellen of appen op  06 22 32 96 09 / 070 323 6 341.
 
Meer informatie op deze website bij Schrijfcafé.
Luisteren naar je pen – Egmond-Binnen

Luisteren naar je pen – Egmond-Binnen

Live deelnemen aan de officiële basisworkshop van Shodo voor zowel beginnende als gevorderde dagboekschrijvers in de School voor Vrede van het Lioba in Egmond-Binnen van vrijdag 5 november 17.00 uur tot zondag 7 november 2021 15.30 uur.

 

Kosten voor 2 overnachtingen in voormalige eenpersoonskloostercellen, alle maaltijden, koffie, thee en fruit: € 315,00 (of € 290,00 voor gasten met een minimuminkomen). Lakens en handdoeken kunnen zelf meegenomen worden, een lakenpakket is te huur voor € 10,00, contant te betalen in het klooster.

 

Informatie en aanmelden via soepteksten@xs4all.nl 

Schrijfcafé
Vanaf woensdag 8 september a.s. organiseer ik elke 2e woensdag van de maand van 09.00 – 11.00 uur een Schrijfcafé in Café L.O.F.T. aan het Pomonaplein in Den Haag. 
Het aardige aan een schrijfcafé dat steeds terugkeert, is dat je je niet verplicht hoeft te voelen om elke keer te komen, maar dat je een ochtend kunt aanschuiven als je tijd, zin en/of behoefte hebt om eens met anderen te schrijven. Samen schrijven aan eenvoudige opdrachten brengt je creativiteit op gang en geeft verbondenheid. 
Wel vraag ik je om je vóór of op de 2e dinsdagavond van de maand vóór 20.00 uur bij mij aan te melden via soepteksten@xs4all.nl of door mij te bellen op nummer 070 32 36 341. Als ik er niet ben, spreek dan je naam en telefoonnummer in op het antwoordapparaat. De kosten voor een ochtend zijn € 12,50 incl. een consumptie. Meer inhoudelijke informatie vind je op de pagina van deze website.
Publicatie 19eE brieven

Na de les stelde Thomas de koetsier voor een rijtoer door de stad te maken. We trokken een kleed over onze benen en in de beslotenheid van de koets begon hij te vertellen. Charcot had hem meegenomen naar een zaal waar zich zo’n dertig in donker kostuum geklede artsen bevonden. Hij moest vooraan plaatsnemen op een stoel. Charcot stond naast hem en gaf met welluidende stem een betoog over sclérose latérale amyotrophique. Hij noemde het een degeneratieve neurologische ziekte en herinnerde zijn gehoor eraan dat hij deze zeventien jaar geleden in 1874 voor het eerst beschreven had. Hij pakte Thomas’ arm en liet zien dat de verlamming gepaard ging met contracties. De spiermassa’s waren geatrofieerd, kwijnden weg. Omdat deze geen zenuwimpulsen meer ontvingen, maakten ze trillende bewegingen. 

Najaar 2021 verschijnt: Renske Visser – En zijn ogen kan ik lezen. Veertien negentiende-eeuwse brieven uit Parijs, Den Haag en Domburg 1891 – 1894
Rozenberg Publishers, Amsterdam, 2021, ISBN 978 90 361 0658 0 – 96 pagina’s

 

Meditatief Moment​

Op dinsdag 4 mei jl. verzorgde ik een Meditatief Moment in de Bosbeskapel over De zin van het Bestaan van Viktor. E. Frankl. Dit is live nog te beluisteren op: http://www.bosbeskapel.nl/xhtml/kerkdiensten_vorig.html

 

De meditatie van dinsdag 23 februari jl. over Kierkegaard met muziek uit Chevetogne is ook nog te beluisteren op bovenstaande website.