Schrijfhuis Café de la Gare

Ligt er al maanden een schrijfproject op je te wachten?

Zoek je een plek waar je ongestoord kunt schrijven?

Dan is Schrijfhuis Café de la Gare iets voor jou!

Het voormalige Café de la Gare ligt in het binnenland van het beschermde deel van Pas de Calais: het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale waar je in alle vrijheid kunt genieten van de ruimte en rust van het Noord-Franse platteland met verstilde dorpen, glooiende groene heuvels en oude bossen.

 

Café de la Gare is eind 19eeeuw tegen een heuvel aangebouwd en ligt op 180 m. Het heeft een geheel vrije, omsloten achtertuin op het zuidwesten. Vanaf de terrassen op verschillende hoogtes kijk je zowel uit op de tuin of appelboomgaard, als op de heuvels van de Boulonnais met onvergetelijke zonsondergangen.

 

De entree aan de voorkant is op de 1eetage waar zich 2 slaapkamers en een badkamer bevinden. In de voormalige gelagkamer, nu de grote slaapkamer, staat een schrijftafel voor het raam met uitzicht op het parkachtige deel van de tuin dat grenst aan een bosweide waar vaak fazanten zitten.  De woon-eetkamer ligt een verdieping lager en is vanaf de weg niet zichtbaar. Op de 2e verdieping is de 3eslaapkamer met de 2ebadkamer.

De ruime keuken is voorzien van moderne apparatuur en biedt alle mogelijkheden om een snelle hap te bereiden of om uitgebreid te kokkerellen. In de woonkamer kun je bij de monumentale haard iets te lezen zoeken uit de boekenkasten of de tijdschriftenmand, ontspannen luisteren naar een van de vele cd’s of nostalgisch genieten van de verzameling dvd’s.

In de nabije omgeving zijn veel uitgezette wandel- en fietspaden. Op een paar minuten lopen ligt een eeuwenoud beukenbos van bijna 3000 ha. Voor een strandwandeling rijd je in een half uur naar Wimereux en Blériot Plage.

Vanaf de Randstad ben je er met de auto in slechts 3 ½ uur. Met de trein vanaf Amsterdam naar Calais-Fréthun duurt 4 uur. Vanaf het station is het nog 1 ½ uur fietsen of een ½ uur met de auto.

Jarenlang reed ik verder zuidwaarts Frankrijk in. Het noorden zou niet interessant zijn. Ik heb me schromelijk vergist. Het landschap is mooier, de steden zijn interessanter, de mensen zijn veel vriendelijker dan verwacht en er zijn meer musea dan in welke andere regio van Frankrijk, met uitzondering van Parijs natuurlijk.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Ik vertel je graag meer.