THAISE KOKOSGARNALENSOEP MET KASTANJECHAMPIGNONS

‘Ik denk dat alleen de boeken waar we rijp voor zijn invloed op ons hebben, boeken die een beetje verder voeren in een bepaalde richting dan we zelf tot dat moment gekomen zijn.’
E.M. Forster
Engels romanschrijver van onder andere A Room with a View en A Passage to India. (1879 – 1970

Soms weet je niet meer hoe je aan een recept komt dat lang in de map met bewaarde recepten ligt en waar het is blijven liggen vanwege de goede smaak. Weet u of jij wel wie dit recept bedacht heeft, dan ben ik blij met een berichtje.

Ingrediënten

1 liter visbouillon van tablet

1 blik kokosmelk van 400 milliliter

1 rode peper, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden

3 centimeter verse gember, geschild, in flinterdunne plakjes

2 rode uien, in halve ringen

1 eetlepel bruine basterdsuiker

250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden

1 limoen, schoongeboend

125 gram biologische garnalen

2 eetlepels Thaise vissaus

15 gram koriander, grof gesneden

2 stengels bosui, in ringetjes

 

Bereiding

·       Schenk de bouillon en kokosmelk in een pan en breng aan de kook.

·       Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken.

·       Voeg de champignons toe en kook nog 3 minuten.

·       Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

·       Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, de rasp en het sap van de limoen.

·       Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de koriander en bosui.