BLOODY MARY

‘Het enige dat we vrezen, is het vrezen zelf.’
Theodore Roosevelt
Amerikaans president 1901 - 1909 (1858 – 1919)

Een soepvariant van Anne Catherine Bley op de cocktail Bloody Mary die gemaakt wordt van tomatensap en wodka, op smaak wordt gebracht met tabasco en peper en worcestershiresauce, en geserveerd met een stengel bleekselderij. Bloody Mary was de bijnaam van koningin Maria I van Engeland die er bloederige praktijken op nahield bij de vervolging van protestanten. Bloody Mary is ook een horrorverhaal dat vertelt dat, als je om 00.00 uur ’s nachts met kaarsen aan drie keer Bloody Mary zegt, er een geest uit de spiegel komt.

Ingrediënten

2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden

1 ui, gepeld en gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

1 kilo tomatenblokjes uit blik

250 milliliter water met een bouillonblokje of zout

100 milliliter wodka

1 eetlepel tabasco

1 eetlepel worcestershiresauce

Sap en de geraspte schil van 1 biologische limoen

 

 

Bereiding

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 10 minuten, roer regelmatig om.
  • Voeg de tomatenblokjes, het water met het bouillonblokje of zout toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur, laat wat afkoelen en pureer de soep.
  • Voeg de wodka, tabasco en worcestershiresauce toe.
  • Proef of de soep goed op smaak is.
  • Schenk het limoensap erbij en garneer vlak voor het serveren met de limoenrasp.
  • Ook koud is deze soep erg lekker.
  • Eventueel wat croutons erbij.