WALNOTENSOEP OF TARATOR
‘Je zult nooit gelukkig worden
als je naar geluk blijft zoeken.
Je zult nooit leven
als je blijft zoeken naar de bedoeling van het leven.’

Albert Camus
Frans schrijver van o.m. De mythe van Sisyphus, De vreemdeling en De pest, het boek dat weer actueel werd in de coronatijd. Nobelprijs Literatuur 1957 (1913 - 1960)
Johannes van Dam schrijft in De Dikke Van Dam: ‘In landen als Bulgarije en Griekenland houdt men vanouds van gerechten met walnoten, zowel hartig als zoet. Zo maken ze in Bulgarije met de beroemde Bulgaarse yoghurt de beroemde tarator, een soep (soms ook als saus uitgevoerd) waarvoor je alleen maar alles in een foodprocessor hoeft te gooien en fijn te draaien.’
Ingrediënten
1 geschilde, in blokjes gesneden, gezouten en na een tijdje uitgelekte komkommer
¾ deciliter dikke Bulgaarse yoghurt
¾ liter koud (bron)water
2 eetlepels olijfolie
100 gram fijngehakte walnoten
Pulp van 3 tenen geperste knoflook
Bereiding
- Giet alle ingrediënten in een foodprocessor of mix met een staafmixer.
- Heel fijn draaien
- Koud serveren.