AMANDELSOEP

‘En hij ging weg, zonder te weten, waarheen.’
Hebreeën 11: 8

Johannes van Dam in De Dikke Van Dam:

‘Uit Andalusië komt een voortreffelijke, prachtig uitziende en uiterst eenvoudige soep voor warme dagen.’

Ingrediënten

100 gram geblancheerde amandelen

2 teentjes knoflook

2 eetlepels zacht smakende olijfolie

Wat zout

1 kleine eetlepel witte wijnazijn

Eventueel 4 rode rozenblaadjes

 

Bereiding

  • Stamp in een vijzel of maal in een keukenmachine of met een staafmixer de amandelen met de knoflook, de olie en wat zout tot een pasta.
  • Giet er dan langzaam 1 liter koud water bij tot de soep een gladde consistentie heeft.
  • Laat goed koud worden.
  • Klop er vlak voor het opdienen 1 kleine eetlepel witte wijnazijn door.
  • Vul 4 borden met deze frisse, opwekkende roomwitte soep en laat op elk een rood rozenblaadje drijven.