AMANDELSOEP
‘En hij ging weg, zonder te weten, waarheen.’

Hebreeën 11: 8
Johannes van Dam in De Dikke Van Dam:
‘Uit Andalusië komt een voortreffelijke, prachtig uitziende en uiterst eenvoudige soep voor warme dagen.’
Ingrediënten
100 gram geblancheerde amandelen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zacht smakende olijfolie
Wat zout
1 kleine eetlepel witte wijnazijn
Eventueel 4 rode rozenblaadjes
Bereiding
- Stamp in een vijzel of maal in een keukenmachine of met een staafmixer de amandelen met de knoflook, de olie en wat zout tot een pasta.
- Giet er dan langzaam 1 liter koud water bij tot de soep een gladde consistentie heeft.
- Laat goed koud worden.
- Klop er vlak voor het opdienen 1 kleine eetlepel witte wijnazijn door.
- Vul 4 borden met deze frisse, opwekkende roomwitte soep en laat op elk een rood rozenblaadje drijven.