olijvensoep

          ‘Er is maar één ware religie. Dat ben jij. Jij bent de manifestatie van dat Goddelijke. In jouw vorm, op jouw plaats… Op jou komt het aan. Jij moet door de poort gaan, dat kan niemand voor jou doen. … Jij moet binnengaan.’
Jef Boeckmans
in: Zenpioniers  (2018) van Paul de Jager

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

5 zongedroogde tomaatjes op olie

4 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 potje groene olijven

1 theelepel Provençaalse kruiden

3 tuinkruidenbouillontabletten

1 bakje mascarpone van 250 gram

2 eetlepes pesto genovese

8 blaadjes basilicum

Peper uit de molen

 

Bereiding

  • Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.
  • Olijven afgieten.
  • Bouillontabletten oplossen in 1,5 l kokend water.
  • In een soeppan olijfolie verhitten en sjalotjes en knoflook fruiten gedurende slechts 1 minuut. Olijven, tomaten, kruiden en bouillon toevoegen. Soep aan de kook brengen.
  • Pan van het vuur nemen. Pesto en mascarpone toevoegen.
  • De soep pureren met een staafmixer.
  • De pan terug op het vuur zetten en de soep weer aan de kook brengen. Niet meer laten koken.
  • Intussen de basilicum fijnhakken.
  • Vlak voor het serveren versgemalen peper en basilicum toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *