BLOEMKOOLSOEP

‘Denk aan alle schoonheid die er nog is en wees gelukkig.’
Anne Frank
(1929 – 1945)

 

Een heerlijke en een heerlijk eenvoudige soep uit: Klassieke soepen van Anne Wilson voor 4 – 6 personen met weinig ingrediënten waarmee je snel een gezonde portie groente op tafel zet. De voorbereidingstijd is ongeveer 20 minuten en de kooktijd 15 – 20 minuten.

 

Ingrediënten

750 gram hele verse bloemkool zonder bruine vlekjes, gewassen en in roosjes gesneden

1 eetlepel olie of boter

7½ deciliter bouillon van groente of kip

2½ deciliter room

¼ theelepel nootmuskaatpoeder, peper en zout naar smaak

Eventueel 250 gram geraspte cheddar of een andere belegen kaas

Eventueel een vleugje paprikapoeder

 

Bereiding

  • Verhit de olie of boter in een grote pan. Roerbak de bloemkool in 3 minuten een beetje zacht.
  • Bouillon toevoegen en afgedekt 10 – 15 minuten laten sudderen tot de bloemkool gaar is. Roer de room erdoor.
  • Voor de garnering een paar bloemkoolroosjes apart leggen.
  • Pureer de soep in porties in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe het mengsel terug in de pan. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Voeg voor een vollere soep 250 gram geraspte cheddar of belegen kaas toe.
  • Garneren met een paar bloemkoolroosjes en een vleugje paprikapoeder.