BLOEMKOOLSOEP
‘Denk aan alle schoonheid die er nog is
en wees gelukkig.’

Anne Frank
(1929 – 1945)
Een heerlijke en een heerlijk eenvoudige soep uit: Klassieke soepen van Anne Wilson voor 4 – 6 personen met weinig ingrediënten waarmee je snel een gezonde portie groente op tafel zet. De voorbereidingstijd is ongeveer 20 minuten en de kooktijd 15 – 20 minuten.
Ingrediënten
750 gram hele verse bloemkool zonder bruine vlekjes, gewassen en in roosjes gesneden
1 eetlepel olie of boter
7½ deciliter bouillon van groente of kip
2½ deciliter room
¼ theelepel nootmuskaatpoeder, peper en zout naar smaak
Eventueel 250 gram geraspte cheddar of een andere belegen kaas
Eventueel een vleugje paprikapoeder
Bereiding
- Verhit de olie of boter in een grote pan. Roerbak de bloemkool in 3 minuten een beetje zacht.
- Bouillon toevoegen en afgedekt 10 – 15 minuten laten sudderen tot de bloemkool gaar is. Roer de room erdoor.
- Voor de garnering een paar bloemkoolroosjes apart leggen.
- Pureer de soep in porties in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe het mengsel terug in de pan. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
- Voeg voor een vollere soep 250 gram geraspte cheddar of belegen kaas toe.
- Garneren met een paar bloemkoolroosjes en een vleugje paprikapoeder.