COURGETTE-GARNALENSOEP
‘Duisternis kan geen duisternis laten verdwijnen,
dat kan alleen het licht.
Haat kan geen haat verdrijven,
dat kan alleen de liefde.’

Martin Luther King
Theoloog, mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar (1929 – 1968)
Een eenvoudig, maar smakelijk feestsoepje uit: ‘Feest! Sweet recipes and delightful party tips’ in samenwerking met Blond, uitgeverij Kosmos, 2012
Ingrediënten
4 eetlepels milde olijfolie
2 uien gesnipperd
3 courgettes in reepjes
1 kippenbouillonblokje
100 milliliter slagroom
Peper en zout
150 gram Hollandse garnalen
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiding
- Verhit de olie en bak de ui in 3 minuten zacht. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur laag en bak nog 2 minuten.
- Schenk er 500 milliliter water bij en voeg een bouillonblokje toe.
- Laat de soep op laag vuur 10 minuten koken met de deksel op de pan.
- Laat even afkoelen en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de garnalen met de citroenrasp en de peterselie.
- Verdeel de soep over 4 borden en schep op elk bord wat van het garnalenmengsel.