COURGETTE-GARNALENSOEP

‘Duisternis kan geen duisternis laten verdwijnen, dat kan alleen het licht. Haat kan geen haat verdrijven, dat kan alleen de liefde.’
Martin Luther King
Theoloog, mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar (1929 – 1968)

Een eenvoudig, maar smakelijk feestsoepje uit: ‘Feest! Sweet recipes and delightful party tips’  in samenwerking met Blond, uitgeverij Kosmos, 2012

 

 

Ingrediënten

4 eetlepels milde olijfolie

2 uien gesnipperd

3 courgettes in reepjes

1 kippenbouillonblokje

100 milliliter slagroom

Peper en zout

150 gram Hollandse garnalen

1 eetlepel citroenrasp

1 eetlepel fijngesneden peterselie

  

Bereiding

  • Verhit de olie en bak de ui in 3 minuten zacht. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur laag en bak nog 2 minuten.
  • Schenk er 500 milliliter water bij en voeg een bouillonblokje toe.
  • Laat de soep op laag vuur 10 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Laat even afkoelen en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de garnalen met de citroenrasp en de peterselie.
  • Verdeel de soep over 4 borden en schep op elk bord wat van het garnalenmengsel.