KOUDE MELOENSOEP

De dichtkunst, en ruim beschouwd alle schrijfkunst, is ‘de autobiografie van een ziel’, waarbij het de taak van de dichter is om ‘de waarheid achter zichzelf te ontdekken.’
R.A. Papinchak
Hedendaags Amerikaans hoogleraar Engelse taal en letterkunde, citeert Emily Dickinson 1830 – 1886) Amerikaans dichteres van het Modernisme

 

 

Een eenvoudig zomers verkoelend recept. Soupe glacée de melon voor 4 personen van Virginie Besançon uit: Mijn keuken in de zon. In nog geen 10 minuten te bereiden, de koeltijd is een ½ dag.

Ingrediënten

2 middelgrote meloenen

1 sjalotje

1 eetlepel Pastis

Zout en versgemalen peper

2 takjes venkelgroen of anijsgroen ter garnering

 

 

Bereiding

  • Pureer alle ingrediënten, behalve het venkel- of anijsgroen voor de decoratie, in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper, en eventueel met nog wat Pastis.
  • Zet het mengsel een ½ dag in een afgesloten bak in de koelkast, zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken.
  • Dien op in mooie glazen of kleine soepkommen.
  • Decoreer met wat venkel- of anijsgroen.