MIDDEN-OOSTERSE POMPOENSOEP MET ZA’ATAR EN KIKKERERWTEN

‘Duizenden kaarsen kunnen met een kaars aangestoken worden. De kaars zal er niet korter door branden. Ook geluk wordt niet minder als je het met anderen deelt.’
Siddhartha Gautama Boeddha
Volgens de boeddhistische traditie leefde hij van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal en India.

 

De pompoen blijft een ideaal ingrediënt om in de koude maanden heerlijke soepen mee te maken. Deze variant komt uit: Libelle Lekker.

 

Ingrediënten

1 pompoen

4 wortelen

2 uien

Bladpeterselie

1 blik kikkererwten van 200 gram

3 eetlepels tomatenpuree

2 liter groentebouillon

2 theelepels harissa of minder naar smaak

2 eetlepels za’atar

1 theelepel komijnpoeder

1 eetlepel kerriepoeder

Olijfolie

Zout en peter

 

 

Bereiding

  • Pel en snipper de uien. Schil de pompoen, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de wortelen, verwijder de uiteinden en snijd ze in blokjes.
  • Verhit wat olie in een braad- of stoofpan. Voeg de ui, pompoen en wortel toe en laat even stoven. Voeg de tomatenpuree en het komijnpoeder toe en roer even door. Blus met de warme bouillon en laat koken tot alle groenten gaar zijn.
  • Mix de soep glad en breng op smaak met peper, zout en harissa.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en rooster ze met het kerriepoeder in wat olijfolie in een koekenpan.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie en de geroosterde kikkererwten. Strooi er tot slot wat za’atar overheen.