PEULVRUCHTENSOEP

Naar een recept van chef-kok en eigenaar van restaurant Suscettibile in Pioppi, Antonio Morinelli. Al op 9-jarige leeftijd ontwikkelde hij een passie voor gezonde voeding. Hij leerde koken van zijn grootvader Enrico Notaro die goed bevriend was met de eveneens in Pioppi wonende professor Ancel Keys, de grondlegger van het mediterrane dieet. Vele jaren later waren Antonio’s kennis en gastvrijheid de basis van de ontwikkeling van het Pioppi-dieet (in: Pioppi, hét kookboek, 2019 Karakter Uitgevers BV).
Ingrediënten voor 4 personen
100 gram gedroogde kikkererwten
100 gram gedroogde cannellinibonen (kleine witte bonen)
100 gram gedroogde spliterwten
100 gram gedroogde linzen
1 wortel
1 ui
1 stengel bleekselderij
Olijfolie
2 laurierblaadjes
1 bosje salie
1 bosje rozemarijn
1 eetlepel tomatenpuree
Zout en peper
Keukentouw
Bereiding
- Laat de kikkererwten en bonen minstens 12 uur of een nacht weken in een pan met ruim water. Giet ze daarna af en spoel ze schoon, samen met de erwten en linzen.
- Snijd de wortel, ui en bleekselderij fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de groenten enkele minuten. Roer regelmatig.
- Bind de laurier, salie en rozemarijn samen met een stuk keukentouw.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten in de pan en bak een paar minuten zachtjes mee.
- Doe de peulvruchten en het bosje kruiden in de pan en voeg ruim water toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel 60 minuten zachtjes koken tot de peulvruchten gaar zijn en de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zo nodig water toe.
- Breng de soep op smaak met zout en peper, voeg wat olijfolie toe en serveer.