NOEDELSOEP MET VIS EN RIVIERKREEFTJES

‘Hij die een reden tot leven heeft, kan vrijwel alle levensomstandigheden verdragen.’
Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844 – 1900)
Duits filosoof, cultuurcriticus, dichter, wordt beschouwd als een van de invloedrijkste moderne denkers.

 Een gevulde vissoep die je eventueel kunt verdunnen met extra bouillon. Als lunch – of voorgerecht voor 4 personen, als maaltijdsoep voor 2 personen.

Ingrediënten

1 pot visfond van 380 milliliter of 1 liter visbouillon, eventueel van een blokje

1 dunne prei, in stukjes gesneden

60 gram peultjes, schoongemaakt

½ gele paprika, in stukjes gesneden

150 gram verse zoetwatervisfilet als victoriabaars, tilapia of meerval, in stukjes

125 gram Chinese eiermie of andere noedels

Naar smaak zout en versgemalen peper

Enkele druppels worcestershiresauce

Eventueel 1 eetlepel rijstwijn of medium sherry

50 gram gekookte rivierkreeftjes

 

 

Bereiding

  • Verdun de visfond met water tot 1 liter bouillon (1 ½ pot water).
  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de groenten toe en kook in ongeveer 3 minuten beetgaar.
  • Doe de vis in de soep. Breek de mie boven de soep in stukjes en roer erdoor. Laat alles op laag vuur in 3 – 4 minuten gaar worden.
  • Breng op smaak met zout, peper, worcestershiresauce en eventueel rijstwijn of sherry.
  • Roer vlak voor het serveren de rivierkreeftjes door de soep


Variatie:

Vervang de peultjes door groene aspergetips en de paprika door babymais.