RAMENSOEP MET PAKSOI EN KASTANJECHAMPIGNONS

‘Overal waar een mens in liefde nabij is. raakt de hemel de aarde, en komt de hemel tastbaar dichtbij’
Eugen Drewermann
Duits theoloog en psychotherapeut (*1940

Ingrediënten

2 kipfilets of vegetarische kipstukjes

6 – 8 eetlepels teriyakisaus (of 3 eetlepels Japanse zoute sojasaus, 3 eetlepels mirin, 1 eetlepel rijstazijn, 2 cm gember, 1 teen knoflook, 1 eetlepel sesamolie en ½ theelepel suiker)

7 deciliter kippen- of groentebouillon

150 gram ramen of noedels naar keuze, bijvoorbeeld eiermie

½ struik paksoi

6 kastanjechampignons

Zout en peper naar smaak

2 bosuitjes, in dunne ringetjes

 

Bereiding

  • Leg de kip of kipstukjes 1 uur in de teriyakisaus.
  • Dep de kip droog en bak of grill de filets in 8 – 10 minuten gaar. Bestrijk tijdens het bakken nu en dan met de saus.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Kook de noedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paksoi in stukken en de paddenstoelen in plakken en blancheer beide apart 2 minuten in kokend water.
  • Snijd de kipfilets in plakken.
  • Schep de noedels in grote kommen. Leg daarop de kip of kipstukjes en de paksoi, champignons en snippers ui.
  • Overgiet met de bouillon en zet de pan ernaast om er eventueel bij te schenken.