RAMENSOEP MET PAKSOI EN KASTANJECHAMPIGNONS
‘Overal waar een mens in liefde nabij is.
raakt de hemel de aarde,
en komt de hemel tastbaar dichtbij’

Eugen Drewermann
Duits theoloog en psychotherapeut (*1940
Ingrediënten
2 kipfilets of vegetarische kipstukjes
6 – 8 eetlepels teriyakisaus (of 3 eetlepels Japanse zoute sojasaus, 3 eetlepels mirin, 1 eetlepel rijstazijn, 2 cm gember, 1 teen knoflook, 1 eetlepel sesamolie en ½ theelepel suiker)
7 deciliter kippen- of groentebouillon
150 gram ramen of noedels naar keuze, bijvoorbeeld eiermie
½ struik paksoi
6 kastanjechampignons
Zout en peper naar smaak
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Bereiding
- Leg de kip of kipstukjes 1 uur in de teriyakisaus.
- Dep de kip droog en bak of grill de filets in 8 – 10 minuten gaar. Bestrijk tijdens het bakken nu en dan met de saus.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kook de noedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paksoi in stukken en de paddenstoelen in plakken en blancheer beide apart 2 minuten in kokend water.
- Snijd de kipfilets in plakken.
- Schep de noedels in grote kommen. Leg daarop de kip of kipstukjes en de paksoi, champignons en snippers ui.
- Overgiet met de bouillon en zet de pan ernaast om er eventueel bij te schenken.