WORTELSOEP MET KORIANDER
‘Mensen struikelen niet over bergen,
maar over molshopen.’

Confucius
Wortel-koriandersoep voor een beter humeur! ‘Les carottes rendent aimable’, zeggen de Fransen. Van wortels word je aardiger. Aan tafel kan een vrolijke Fransman de schaal met wortels doorgeven en zeggen: ‘Hier, neem jij er maar lekker veel van, je kunt ze goed gebruiken!’ Volgens onderzoek zorgt caroteen voor optimistische gevoelens. (Josee Schouten)
Ingrediënten
1 ui
500 gram wortelen
Bosje verse koriander
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel geraspte verse gember
1 liter kippenbouillon
Peper en zout naar smaak.
Crème fraîche
Vers stokbrood met roomboter of volkoren brood met een plak avocado
Bereiding
- Rasp de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de ui fijn. Rasp de gember en hak het grootste deel van de verse koriander grof.
- Verhit de olie in een pan en voeg de ui met de gember en het korianderpoeder toe.
- Voeg de wortelen toe, roer goed om en laat 5 – 10 minuten sudderen.
- Voeg de kippenbouillon toe en de gehakte verse koriander en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveert de soep in kommen met een toefje crème fraîche.
- Lekker met vers gebakken stokbrood besmeerd met roomboter of volkoren brood met een plak avocado.