WORTELSOEP MET KORIANDER

‘Mensen struikelen niet over bergen, maar over molshopen.’
Confucius

Wortel-koriandersoep voor een beter humeur! ‘Les carottes rendent aimable’, zeggen de Fransen. Van wortels word je aardiger. Aan tafel kan een vrolijke Fransman de schaal met wortels doorgeven en zeggen: ‘Hier, neem jij er maar lekker veel van, je kunt ze goed gebruiken!’ Volgens onderzoek zorgt caroteen voor optimistische gevoelens. (Josee Schouten)

 

 

Ingrediënten

1 ui

500 gram wortelen

Bosje verse koriander

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel gemalen koriander

1 eetlepel geraspte verse gember

1 liter kippenbouillon

Peper en zout naar smaak.

Crème fraîche

Vers stokbrood met roomboter of volkoren brood met een plak avocado

 

Bereiding

  • Rasp de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de ui fijn. Rasp de gember en hak het grootste deel van de verse koriander grof.
  • Verhit de olie in een pan en voeg de ui met de gember en het korianderpoeder toe.
  • Voeg de wortelen toe, roer goed om en laat 5 – 10 minuten sudderen.
  • Voeg de kippenbouillon toe en de gehakte verse koriander en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveert de soep in kommen met een toefje crème fraîche.
  • Lekker met vers gebakken stokbrood besmeerd met roomboter of volkoren brood met een plak avocado.