THAISE BOUILLON MET KIP EN GROENTEN

 ‘Engelen zendt Hij alle dagen om jou tot vaste gids te zijn. Zij zullen je op handen dragen door een woestijn van hoop en pijn.’               
Jan Duin, bij Psalm 191, Lied 91a: 2

Laat je niet weerhouden door de ogenschijnlijk vele ingrediënten, het zijn vooral heerlijke smaakmakers. Heb je liever een vegetarische variant, laat dan de kip weg en voeg eventueel tofu toe en zoute sojasaus in plaats van vissaus.

Ingrediënten

1 stengel citroengras

1 ½ liter kippenbouillon

4 eetlepels vissaus

1 eetlepel fijne suiker

1 rode chilipeper, ontdaan van zaden en gesneden

1 teentje knoflook, gesneden

2 ½ cm verse gemberwortel, in dunne plakjes

1 wortel, in luciferdunne reepjes

3 kipfilets zonder bot en vel, dungesneden

1 stengel bleekselderij, gesneden

4 lente-uitjes, in plakjes gesneden, 1 gesnipperd lente-uitje

Sap van 1 limoen

4 eetlepels verse koriander, grof gehakt

1 eetlepel verse munt, grof gehakt

1 eetlepel verse basilicum, grof gehakt

Evt. zoute sojasaus

 

Bereiden

  • Pel de buitenste laag van de stengel citroengras, hak dan het onderste witte deel fijn en gooi de vezelige bovenkant weg.
  • Breng de bouillon, vissaus, suiker, het citroengras, de chilipeper, knoflook en gember in een grote steelpan aan de kook, temper het vuur en laat het 10 minuten sudderen met het deksel op de pan om de aroma’s te laten vrijkomen.
  • Voeg dan de plakjes kip toe en kook ze 2 minuten.
  • Voeg de wortel, selderij en lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten doorkoken of totdat de groenten en de kip gaar en mals zijn.
  • Voeg het limoensap en de groene kruiden toe aan de bouillon en verwarm deze door en door.
  • Garneer de soep met de gesnipperde lente-ui.
  • Eventueel voegt u in uw kom nog wat zoute sojasaus toe.