THAISE SOEP VAN SWEETSTORE

‘Een pad ontstaat, doordat men erover loopt.’
Pools dichter, essayist, Nobelprijs 1980

 

‘Sweetstore is een exotische delicatessenwinkel in winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost waar jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt onder intensieve begeleiding werkervaring kunnen opdoen in de horeca, detailhandel en schoonmaak. Bij Sweetstore bereiden de medewerkers ’s ochtends de gerechten. Tegelijkertijd komen er dan klanten voor een kop koffie met taart. Tussen de middag kunnen gasten er terecht voor een lunch en aan het eind van de dag kun je er een maaltijd afhalen. Op de kaart staan hoofdzakelijk exotische gerechten, zoals deze verrassende Thaise soep.’ Passie voor koken, Het sociale kookboek van Amsterdam, 2009

 

Ingrediënten voor 6 personen

2 blikjes kokosmelk                                                              0,5 liter kippenfond

1 deciliter limoensap                                                            ½ bosui

50 gram suiker                                                                     70 gram taugé

1 deciliter vissaus                                                                 ½ bosje koriander

3 bergamotblaadjes                                                              200 gram kipfilet in reepjes

½ bosje koriander

2 centimeter gember

2 centimeter laos

1 stengel citroengras]

3 kleine rode pepertjes

 

 

 

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten aan de linkerzijde in een grote pan, breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes trekken.
  • Giet de soep door een zeef en meng met de kippenfond.
  • Voeg de in reepjes gesneden kipfilet toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de bosui in ringetjes, was de taugé en snijd de koriander fijn.
  • Dien de soep op in kommen met wat bosui, taugé en koriander.