TOMATEN-PAPRIKASOEP

‘Het doet er niet zozeer toe wat wij van het leven verwachten, dan wel wat het leven van ons verwacht.’
Viktor E. Frankl (1905 – 1997)
Oostenrijks neuroloog en psychiater, grondlegger van de logotherapie, schrijver van De zin van het bestaan.

 

Ingrediënten

1 ui, gepeld en gesnipperd

2 rode paprika’s, in stukjes gesneden

500 gram tomaten, in stukjes gesneden

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

½ eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel verse tijmblaadjes

1 deciliter medium sherry of appelsap

¾ liter kruiden- of kippenbouillon

Naar smaak zout en versgemalen peper

15 gram verse basilicum

4 eetlepels slagroom


Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de paprika even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit en schep de tomaten met het paprikapoeder en de tijm erdoor.
  • Voeg de sherry (of appelsap) toe en smoor de tomaten en de paprika in circa 15 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer het tomaten-paprikamengsel met een staafmixer en wrijf het dan boven een soeppan door een zeef.
  • Roer de bouillon door de tomaten-paprikapuree.
  • Breng de tomaten-paprikasoep al roerend aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Schep de soep in 4 diepe borden en schep in het midden een lepel room. Strooi de basilicumreepjes eroverheen.